קורס מקוון

Complex Project Delivering Innovative Systemsחינם לחברי האיגוד

מרצה‐ ד"ר משה ויילר, ד"ר אורי אורחוף
 06/05/2024
מקוון ב - ZOOM

פרוייקטים במאה ה-21 הופכים למורכבים יותר, וכפועל יוצא מכך מטילים מעמסת ניהול כבדה על מנהל/ת הפרוייקט ומהנדס/ת המערכות.
גישות מתקדמות לניהול פרוייקטים שהתפתחו בעשור האחרון מנסות לסייע למנהלי הפרוייקט ולמהנדסי המערכות לנתח את הפרוייקט שלהם בצורה מעמיקה, ולתכנן את ניהולו באופן המתאים למאפיינים הייחודיים לו, ובמיוחד את רמת החדשנות הקיימת בו.
במפגש זה נכיר גישה המסווגת את הפרוייקטים לארבעה סוגים:
Simple, Complicated, Complex, and Chaotic. ברמה האסטרטגית, כל אחד מארבעת הסוגים מגדיר שיטת ניהול שונה של הפרוייקט, ומתווה דרך שונה להנהלת הפרוייקט להשגת המטרות. ברמה הטקטית, כל אחד מארבעת סוגי הפרוייקט מוגדר ע"י שני מימדי Emergence – טכנולוגי ופונקציונאלי, המגדירים תכנון שונה של לוחות הזמנים והתקציבים.
יתרה מכך, במפגש נראה כי הגישה המסווגת פרוייקטים לארבעה סוגים הדורשים תפיסות ניהוליות שונות נכונה גם ברמת התת-פרוייקטלית (רמת הרכיבים - קומפוננטות), וכי מנהלי הפרוייקט ומהנדסי המערכות נדרשים לעיתים לשלב בין מספר סגנונות ניהול שונים באותו פרוייקט כתלות במאפיינים של מרכיביו.
בסיום המפגש נעבור על מקרה בוחן של הרחפנים של אמזון ונראה איך הגישה הנ"ל ישימה ברמה התת-פרוייקטלית וברמת הפרוייקט כולו.
ד"ר אורי אורחוף
ד"ר אורי אורחוף הוא מומחה לניהול פרוייקטים בעל ניסיון של 30 שנה בתחום.
אורי עובד כיועץ עצמאי לפרוייקטים טכנולוגיים גדולים בארץ ובחו"ל בעיקר בתחומי תכנון והפעלה של שדות תעופה, וכן מרצה באקדמיה (הטכניון, Politecnico-di-Milano, אוניברסיטת רייכמן) בנושאי ניהול פרוייקטים.
אורי היה המהנדס הראשי של פרוייקט הפעלת טרמינל 3 (נתב"ג 2000), הוביל את חקר הביצועים עבור תכנון שדה התעופה החדש בתמנע (רמון), עבד עם רכבת ישראל על פרוייקטים תשתיתיים גדולים, ועם ה-TSA האמריקאי בתקופה שלאחר אירועי 11 בספטמבר.
הוא בעל תואר ד"ר בהנדסת ניהול מידע (הטכניון), M.Sc. במדעי ההתנהגות והניהול (הטכניון), ו- B.Sc. בהנדסת תעשייה וניהול (הטכניון).
ד"ר אורחוף משתתף ומרצה בכנסי ה-PMI ו-INCOSE בארץ ובעולם.

ד"ר משה ויילר (יו"ר קבוצת העבודה)
בעל תואר B.Sc. בהנדסת חשמל מהטכניון (1987), תואר M.Sc. בהנדסת חשמל (1994) ו- תוכנית MBA מאוניברסיטת ת"א (1995), ו-Ph.D.  בהצטיינות יתרה בהנדסת מערכות מאוניברסיטת USC בלוס אנג'לס, קליפורניה, ארה"ב (1998). ד"ר ויילר הינו ממקימי תוכנית התואר השני בהנדסת מערכות בטכניון (1999) המונה כ- 1,600 בוגרים, הוא משמש כמרצה בכיר בקורסי הליבה של התוכנית (מ- 1999) וכחוקר בכיר במרכז גורדון להנדסת מערכות בטכניון (מ- 2008). ד"ר ויילר מרצה בנוסף את הקורס בניהול סיכונים והזדמנויות בתוכנית ה- MBA בפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א (מ- 2019) וכן באוניברסיטת בר-אילן בתוכנית החדשה של הנדסת תעשייה ומערכות מידע. ד"ר ויילר ממייסדי הארגון להנדסת מערכות  בישראל  (INCOSE_IL Founder - 1999), עמית הארגון (Fellow - 2019)  והוביל במשך מעל 20 שנים את קבוצות העבודה בתחומי ארכיטקטורה, אימות ותיקוף, וניהול סיכונים (תחת הרשות לחדשנות/המדען הראשי). ד"ר ויילר הינו גם מרצה ויועץ לארגונים רבים בתחומי הנדסת מערכות וניהול סיכונים.

סדר יום

שעותתיאור
14:00 – 14:15ד״ר משה ויילר – פתיחה, סקירת המשך תוכנית קבוצת העבודה, סקירת המפגש והמרצה.
14:15 – 15:45ד"ר אורי אורחוף – מבוא, הגישה המסווגת ל- 4 סוגי פרויקטים, מימדי ה- Emergence.
15:45 – 16:00הפסקה 
16:00 – 16:45ד"ר אורי אורחוף – מקרה בוחן הרחפנים של חברת אמזון
16:45 – 17:00שאלות ותשובות, סיכום

הרשמה אונליין

קהל רחבחברי INCOSE_IL
מחיר (לפני מע"מ) ₪300 חינם