הנדסת מערכות מבוססת מודלים (MBSE) זו פרקטיקה וותיקה יחסית ביישום הנדסת מערכות בפרויקטים.אבל, הפרקטיקה הזאת מיושמת כיום במעט חברות ופרויקטים בישראל. גם בעולם היקף היישום של MBSE הוא קטן מאד ביחס לפוטנציאל. במפגש זה נציג דרכים מעשיות ואפקטיביות ליישום MBSE,וכן את התועלות,האתגרים והדילמות ביישום פרקטיקה זו בחברות מובילות בעולם ובארץ.
הנדסה דיגיטאלית שהיא יישום מולטידיסיפלינרי של כל מאמצי ההנדסה בכלים דיגיטאליים מגוונים,היא גישה חדשה יחסית שנדרשת בשנים האחרונות על ידי משרד ההגנה האמריקאי. במפגש זה נציג את עיקרי גישה זו ומשמעויותיה,וכן הקשר ההדדי עם MBSE, כולל תפקידה של ההנדסה הדיגיטאלית כמאפשר של MBSE.
תאום דיגיטאלי זו גישה בה נוצרים בו זמנית היישום הפיזי של המערכת והיישום הדיגיטאלי,כדי לסייע ותמוך בתהליכי הנדסה באמצעות ייצוג בו זמני של שני היישומים.במפגש זה נציג ונדגים פרקטיקה זו, ומה התועלות שבה.
השיח במפגש סביב היתרונות והתועלות של גישות אלו, מהם החסמים ביישומם בפועל בחברות ופרויקטים, וכיצד נכון להתמודד עם חסמים אלו.
בנוסף,נשוחח על אופציית הקמת קבוצת עבודה באיגוד הישראלי להנדסת מערכות סביב גישות אלו, וגיבוש ראשוני של הרכב הקבוצה ומשימותיה.
על המרצים:
ערן פלג:
ערן פלג הינו יזם ומנכ"ל חברת Metaphor Vision, מוביל פיתוח כלים המשפרים את עבודת הממדל מעל כלי UML שונים בתעשייה מזה כ- 17 שנים. כתב ספר מתודולוגיה מפורט ליישום - MBSE מעל כלי Enterprise Architect עם תוסף MetaphorBuilder לתמיכה בכל מעגל הפיתוח באמצעות סדרה של שפות תחומיות לשלבים השונים ולתחומים עסקיים שונים. ערן הינו יוצא חיל-האוויר, שירת כטייס וכמפתח תוכנה ביח' ממד"ס (כיום "אופק"), בעל תואר ראשון מאונ' בר-אילן במדעי המחשב וכלכלה, ובעל הסמכה של OMG ב-UML ו-SysML.
רון נאומן:
רון נאומן, עובד בחטיבת אוויר באלביט מערכות במהלך ה20 שנה האחרונות, כיהן כראש מנהל הנדסת מערכת, ובשנים האחרונות כארכיטקט ראשי בחטיבה.
במסגרת תפקידו מוביל פרויקטים מולטי-דיסציפלינריים במגוון תחומים, יזום ופיתוח אבני בניין טכנולוגיות וכן הנהגת תהליכי שינוי חוציי ארגון.
רון בעל תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת ת"א (2001), תואר MBA מאוניברסיטת חיפה (2006), וכן מדריך בנושאי הנדסת מערכת ומטודולוגיות פיתוח LEAN/SAFe.
דר' אביגדור זוננשיין:
כיום, עמית מחקר בכיר במוסד שמואל נאמן ובמרכז גורדון להנדסת מערכות בטכניון. במסגרת זו הוא מוביל ושותף למחקרים בתחומי מדיניות לאומית ופרויקטים מערכתיים, מארגן ומוביל ימי עיון וקבוצות עבודה בתחומי הנדסת מערכות ומנחה סטודנטים לתארים גבוהים בטכניון בהנדסת תעשייה וניהול ובהנדסת מערכות.
דר' אביגדור זוננשיין הוא בוגר תואר ראשון (1968 ) ושני מהפקולטה לתעשייה וניהול בטכניון ( 1973 ) , ובוגר תואר שלישי מהפקולטה להנדסת מערכות באוניברסיטת אריזונה (1983 ) , ארה"ב.
דר' אביגדור זוננשיין היה איש התעשייה הבטחונית במשך כ 40 שנה, עם התמחות והתנסות בהנדסת מערכות, ניהול פרויקטים,ניהול ניסויים, ניהול איכות, אחריות תאגידית והנדסת אמינות ובטיחות. שימש בתפקיד הממונה על האיכות ברפאל,הקים וניהל את המרכז לאיכות ומצויינות במשרד ראש הממשלה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל,פיתח והוביל את מערך התקינה לניהול ואיכות במכון התקנים הישראלי, והוביל את תכנית הפרס הלאומי לאיכות במגזר התעשייתי והעסקי.
דר' אביגדור זוננשיין הוא עמית (FELLOW ) של האיגוד הבינלאומי להנדסת מערכות INCOSE והוא פעיל בו במספר קבוצות עבודה בינלאומיות ויוזמות מקצועיות.
הערות:
מחירים ללא מע"מ | קהל רחב | חברי INCOSE_IL |
מחיר | 300 ש"ח | ללא תשלום |
הרשמה מראש חובה !!!
ביטול השתתפות אחרי 15.5.2022 ו/או אי הגעה ביום המפגש יחויב בתשלום מלא.
ביטול יתקבל בכתב בלבד.
הפעילות בוצעה ב - 18/05/2022
קהל רחב | חברי INCOSE_IL | |
מחיר (לפני מע"מ) | ₪300 | חינם |