נשיאות והנהלה

יו"ר: גיא ב.

יו"ר: גיא ב.

רפאל

אמשיך לפעול כדי לשמר את הרמה המקצועית הגבוהה של הנדסת המערכות בארהחזון שלי שהאיגוד יהווה מוקד לשיתוף ידע בנושאים בהם עוסקים מהנדסי המערכות ויהווה גורם המוביל את הידע של פיתוח מתודולוגיות חדשות ושיתופי פעולה עם התעשייה והאקדמיה בארץ ובעולם. >אשמח לתרום לאיגוד מהידע ומהניסיון הרב שלי ממגוון התפקידים בהם עסקתי בניהול איכות והנדסת מערכת. כיום מכהן כממונה על האיכות ברפאל, חבר הנהלת רפאל.

ברפאל עסקתי במגוון תפקידים של ניהול איכות, הנדסת מערכת ו ILS בחטיבת הטילים ולוחמה ברשת ובחטיבת מנור וטכנולוגיות.

בוגר תואר ראשון ותואר שני בהנדסה מהטכניון, אל"ם במילואים בתפקידי פיקוד וניהול פרויקטים בצה"ל.
מ"מ יו"ר: ד"ר רם אורון

מ"מ יו"ר: ד"ר רם אורון

אפלייד מטיריאלס

אמשיך לפעול כדי לשמר את הרמה המקצועית הגבוהה של הנדסת המערכות באראמשיך לפעול כדי לשמר את הרמה המקצועית הגבוהה של הנדסת המערכות בארץ. זאת על ידי מתן מענה לצרכי קהילת מהנדסי המערכות, העמקת הקשר בין הנדסת מערכות להנדסת תוכנה וארכיטקטורות תוכנה, וחיזוק הנדסת המערכות בחברות קטנות, בינוניות, ובחברות הזנק.

נחזק את הקשר בין הגופים השונים: אקדמיה, תעשייה אזרחית וביטחונית, חברות גדולות וקטנות, וארגונים ממשלתיים. כמו כן, נעמיק את החשיפה למקצוע לתלמידים וסטודנטים, על מנת לדאוג לדור העתיד.
משה סלם

משה סלם

מנכ"ל האיגוד

כיום מנכ"ל "האיגוד הישראלי להנדסת מערכות" (INCOSEIL בהתנדבות מלאה). התחלתי את דרכי ב-"אלישרא מערכות" (היום חלק מאלביט מערכות) ב- 1997 פרשתי מאלישרא והייתי מנכ"ל "האיגוד הישראלי לטכנולוגיות ייצור" בהמשך פיתחנו את האיגוד והוא הפך ל "אילטם". אילטם צמח והיה לפלטפורמה המובילה בארץ לשיתוף בידע וניסיון בתחומי הנדסת המערכות ופיתוח והנדסת תוכנה. עם פרישתי לגמלאות בשנת 2020, סייעתי רבות בהקמת "האיגוד הישראלי להנדסת מערכות" שנשען על תשתית אילטם. לבקשת נשיאות האיגוד, אני משמש כמנכ"ל האיגוד, בהתנדבות מלאה כמו כל שאר חברי הנשיאות. החזון שלי להביא את האיגוד להיות: האיגוד המקצועי המוביל בקידום יכולות התעשייה והחברה הישראלית לחזית היכולות העולמיות, בפיתוח מערכות.
רות אבייב

רות אבייב

Mavenir

נסיון רב שנים בהנדסת מערכות, יכולת ראייה מערכתית רחבת היקף, חשיבה יצירתית, מנהיגות והובלה, תרומה לקהילה מניסיוני הרב.

היכרות מעמיקה עם טכנולוגיות חדישות וחדשניות ומגמות טכנולוגיות ברחבי העולם.

הרצון לתרום מזמני להובלה בתחום הטכנולוגי בכלל ובהנדסת מערכות בארץ בפרט.
עוזי אוריון

עוזי אוריון

אוניברסיטת ת"א

כחבר הנהלת האיגוד הישראלי להנדסת מערכות, כמרצה באקדמיות ובתעשייה, כחוקר הנדסת מערכות באוניברסיטת תל אביב וכבעל ניסיון רב כמהנדס מערכות, בפיתוח מערכות מורכבות, ארכז יחד עם ד"ר אביגדור זוננשיין את הפעילות האקדמית של האיגוד הישראלי להנדסת מערכות.

במסגרת זו, נדון במגוון רחב של נושאים, ביניהם לימוד והכוונת השינויים בתהליכי הנדסת המערכות הצפויים בעתיד הקרוב והשפעתם על הכשרת מהנדסי המערכות באקדמיה, עידוד שיפורים פורצי דרך בתהליכי הפיתוח של פרויקטים מורכבים, הנדרשים לשיפור ההיענות לצרכי הלקוחות וקיצור לוחות הזמנים ועוד.

אנו נפעל לשיפור וחיזוק הקשר של האיגוד עם האקדמיות בארץ ובחו"ל, הן על ידי יצירת קשר עם צרכני ידע, הן בשיתוף ידע בין האקדמיות, התעשיות והצבא, הן ע"י קישור משתתפים למחקרים ובכך לשפר את תוצאותיהם וכמובן על ידי הבאת מומחי ידע, מהמעלה הראשונה, מהאקדמיות בחו"ל ובארץ והפצת הידע שלהם בקרב מהנדסי המערכות
ד"ר אלכס בלכמן

ד"ר אלכס בלכמן

חיל הטכנולוגיה והאחזקה

יזם פנים ארגוני, מהנדס מערכות ומוביל חדשנות, מחבר הספר 'הנדסת מערכות אמל"ח' שיצא לאור ב-2021 בהוצאת 'מערכות' של צה"ל.

בעל 20 שנות ניסיון מעשי בפרויקטי מחקר, פיתוח, בחינה, רכש והטמעה של מערכות גדולות (בתחומי ביטחון, הגנת העורף, מערכות מידע, סימולציה ואימון). 

חוקר ומרצה, פרסם מאמרים בכתבי עת והצגות בכנסים מקצועיים מובילים (IEEE,INCOSE ועוד) ושותף בקהילות טרנספורמציה ודיגיטל בארץ ופורומים בינלאומיים לטכנולוגיה וחדשנות.
פועל כדי להפוך את האיגוד הישראלי להנדסת מערכות לגוף רחב-היקף, דומיננטי, אטרקטיבי ומתקדם. מקדם שיתופי פעולה ומיזמים שיקדמו את האיגוד בתחומי ההכשרה, ניהול הידע והמחקר לטובת יצירת ערך לכלל החברים מהתעשיה, האקדמיה, מוסדות ממשל, חברות ביטחוניות, חברות ההיי-טק ולקהילת הנדסת המערכות כולה.

אלכס הוא פעיל מתנדב מחוץ לנשיאות האיגוד
שרון בן-פורת

שרון בן-פורת

אינטל

המקים והאחראי על פיתוח התחום המקצועי והקהילה של הנדסת מערכות באינטל ישראל, כולל ארגון כנסים והכשרות, בהסתמך על צוות וירטואלי של "SE Champions" מארגונים שונים באינטל ישראל. את כל זה אני עושה במהלך השנים בנוסף על תפקידי העיקרי כמנהל ומוביל קבוצות באינטל. מוביל פעילויות פיתוח של מערכות מורכבות וחדשניות, בשנים האחרונות בתחום מחשוב ענן ובינה מלאכותית ובעבר בתחום של תקשורת אלחוטית. עבדתי כמהנדס מערכות בחברת סטרטאפ, הייתי יזם ומייסד של חברה בעצמי ואת דרכי המקצועית התחלתי כקצין פרויקט של מערכות טילים ביחידה טכנולוגית בצה"ל.

כחבר נשיאות באיגוד אני מתכנן לעזור להעשיר את התכנים בהם האיגוד עוסק בתכנים רלוונטיים ומתאימים לעולם ההייטק, כולל עבור חברות כמו אינטל, שלא מפתחת מוצרי מדף סופיים, אלא מערכות מורכבות ממוזערות בשבבים, שמשתלבים במערכות גדולות יותר.
עמי הראל

עמי הראל

End To End Systems

הנחלת החשיבות העמוקה של ראייה מערכתית ומיקומם/מיצובם של מהנדסי המערכות בתעשייה.
הנחלה של תובנה בציבוריות הטכנולוגית ש"הנדסת מערכות מהווה איבר חיוני באורגן היצירה והשימוש" והיעדרה יוצר חסר.
הקמה והובלה של קהילת ידע אקטיבית בישראל (בהמשך ובהעצמה לקיים כיום) וגיוס חברים בה, כאמצעי להנחלת הידע והתובנה.
מאמץ העמקה והרחבה של פעילות HSI – Human System Integration
הקמה והובלה בהתנדבות של קהילות ידע/קבוצות עבודה: ILS (2022) מהנדסי המערכות כחיוניים לפן העסקי (הצעות, מכרזים, חוזים, קניין רוחני - 2023)
דר\' אביגדור זוננשיין

דר' אביגדור זוננשיין

מכון גורדון, הטכניון

מזה שנים רבות שאני שותף פעיל לקידום הנדסת מערכות מתקדמת בישראל (בחברות ובאקדמיה), ומפתח את חברי האיגוד בגישות מתקדמות בהנדסת מערכות. תרומתי לאיגוד תתבטא במישורים הבאים:
  • פיתוח הקשרים המקצועיים והאנושיים עם INCOSE העולמי וחשיפת חברי האיגוד הישראלי לידע והניסיון הצבור בו. סיוע ביצירת קשרים מקצועיים עם איגודים מקצועיים משיקים;
  • פיתוח השותפות עם מרכז גורדון למערכות בטכניון, ופיתוח הקשרים עם המוסדות האקדמיים האחרים העוסקים בהנדסת מערכות (באמצעות יצירת והפעלת פורום אקדמי להנדסת מערכות);
  • המשך מאמצים לפיתוח הנדסת מערכות מתקדמת לעידן המהפיכה התעשייתית הרביעית;
  • המשך פיתוח קבוצת העבודה בתחומי ה HSI ותוצריה, גיבוש קבוצות עבודה פעילות עם תוצרים.
ד"ר מוטי ליבוביץ\'

ד"ר מוטי ליבוביץ'

אונ' בן גוריון

כחבר נשיאות האיגוד אפעל להגברת שיתוף הפעולה בין התעשיה והאקדמיה בישראל ובעולם בתחומי המחקר והיישום של הנדסת מערכות מבוססת מודלים ושילוב מודלים מערכתיים בתהליכי קבלת החלטות ברמה הניהולית, הטכנולוגית וההנדסית.

כמו כן אפעל לחיזוק שיתוף הפעולה עם קהילות ההנדסה הדיסציפלינאריות לסוגיהן, דרך חיזוק הקשר עם ארגון IEEE ונציגותו בישראל.
ד"ר יניב מרדכי

ד"ר יניב מרדכי

MIT

כחבר נשיאות האיגוד אפעל להגברת שיתוף הפעולה בין התעשיה והאקדמיה בישראל ובעולם בתחומי המחקר והיישום של הנדסת מערכות מבוססת מודלים ושילוב מודלים מערכתיים בתהליכי קבלת החלטות ברמה הניהולית, הטכנולוגית וההנדסית.
כמו כן אפעל לחיזוק שיתוף הפעולה עם קהילות ההנדסה הדיסציפלינאריות לסוגיהן, דרך חיזוק הקשר עם ארגון IEEE ונציגותו בישראל.
שרון סנדובסקי

שרון סנדובסקי

HP INDIGO

סיימתי לימודי הנדסת מכונות בטכניון ב2002, עבדתי באפלייד מטאריאלס. לאחר שנתיים עברתי לHP אינדיגו - לסבב הראשון שלי במשך 14 שנה במגוון תפקידים בפיתוח ובתפעול.
בשנת 2009 סיימתי תואר שני בהנדסת מערכות בטכניון ועברתי לעבוד בחברת landa labs למשך 3.5 שנים שם עבדתי על מספר פרוייקטים בתחום ננו חלקיקים.
לאחר מכן חזרתי ל HP אינדיגו כמוביל הנדסת מערכת על מוצר מדור 6 של החברה.
נשוי ואב ל-3. הבכור בצבא והקטן חוגג היום 13 שנים.
בני פורת

בני פורת

פיליפס מערכות רפואיות

משמש כמהנדס מערכת בחברת פיליפס מעל 20 שנה. במסגרת זאת השתתפתי והובלתי פיתוח של כמה דורות של סורקי CT כמהנדס מערכת, וכמהנדס מערכת ראשי החל מהגדרת דרישות דרך אינטגרציה, וריפיקציה וולידציה.
בנוסף נטלתי חלק בעבר בפעיליות האיגוד הישראלי להנדסת מערכות כולל הרצאות באירועים שונים וכנסי הנדסת מערכת בישראל.
ברצוני להביא את הידע והצרכים של הנדסת המערכת כפי שהם מתבטאים בתעשייה האזרחית בישראל בכלל, והרפואית בפרט.
עירית פרנט

עירית פרנט

אלביט מערכות

בראייתי, הנדסת מערכת היא אמנות שמאפשרת לפתח מערכות ומוצרים רובסטיים בעולם משתנה. כדי לעמוד בזה, מהנדסי המערכת צריכים להכיר עולמות ידע שונים ולעבוד מול בעלי עניין וממשקים רבים. אני רואה את הארגון כמוקד לשיתוף ידע בשלל עולמות הידע הרלוונטיים למהנדסי המערכות, וכמוביל הידע של מתודולוגיות פיתוח חדשניות. אשמח לתרום לאיגוד מהידע שלי ומניסיוני הרב בתחומי הגנת מערכות ופיתוח מאובטח, מתודולוגיות פיתוח חדשניות, ובעיקר בכל הנוגע להקשרים, הממשקים וההשפעות ההדדיות של הנדסת-מערכות ותוכנה.
ד"ר אביטל שריפט

ד"ר אביטל שריפט

תעשייה אווירית

B.Sc.  ו- M.Sc. בהנדסת חשמל בטכניון, Ph. D.  במתמטיקה שימושית ומדעי המחשב (קריפטולוגיה) במכון ויצמן למדע.
בתעשייה האווירית ב- 30 שנים האחרונות – תחילה בתפקידי הנדסת מערכת ואחר כך בתפקידי ניהול בחטיבת אלתא מערכות ובחטיבת מערכות טילים וחלל (משנת 2014 מנהלת מפעל מבת טילים).
 מסוף 2021, סגנית הסמנכ"ל לקידום טכנולוגיות עם אחריות על קשרי החברה עם האקדמיה בארץ ובעולם ועל מדיניות החברה בנושאי הנדסת מערכת ותוכנה בדגש על טכנולוגיות מתקדמות והכשרת מהנדסי העתיד בתעשייה האווירית.
 כחברת נשיאות האיגוד ברצוני, להוביל ולהרחיב את שיתוף הפעולה בין התע"א ובין האיגוד.